Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ziemniaki zwiędłe

dodany przez: aleksa6 Ziemniaki zwiędłe przed obraniem wkładamy na pół godziny do zimnej wody. Nabierają jędrności, dzięki czemu łatwiej je obierać. więcej więcej

Aby ciasto się nie przypaliło...

dodany przez: anlolek Ciasto nie przypali się od spodu jeżeli... więcej więcej

Zdejmowanie skórki z papryki

dodany przez: patryshia Aby zdjąć skórkę z papryki, należy opiec ją w gorącym piekarniku, aż skórka się zmarszczy. Gdy wystygnie, łatwo ściągnąć ją nożem. więcej więcej

Bigos jak skrzypce

dodany przez: major161 Bigos im dłużej stoi więcej więcej

Samaczniejszy makaron

dodany przez: trini6 makaron nalejpiej gotowac w wodzie z dodatkiem np. bulionu z warzyw. Dzieki temu będzie smaczniejszy więcej więcej

'Bogatszy' rosół

dodany przez: domciak kolor rosołu więcej więcej

Zlewozmywak

dodany przez: paula26013 stalowy nierdzewny przecierajmy po każdym zmywaniu suchą ściereczką, bo woda może zostawić na jego powierzchni nalot z "kamienia". Gdy już taki się pojawi potraktujmy go ciepłym roztworem octu lub kwasku cytrynowego. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher