Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Obieranie kiełbasy ze skórki

dodany przez: aleksa6 Będzie znacznie łatwiejsze jeśli na godzinę przed krojeniem zawiniemy pęto kiełbasy w wilgotną ściereczkę. więcej więcej

Ziemniaki w mundurkach

dodany przez: anka1984 Ziemniaki gotowane w mundurkach obierzemy z łatwością, jeśli wcześniej polejemy je zimna wodą. więcej więcej

Świeżo bity drób

dodany przez: patryshia należy tuszki zaraz po oskubaniu kilka razy zanurzyć na przemian w zimnej i wrzącej wodzie. Mięso będzie wówczas kruche i delikatne. więcej więcej

Miękkie pomidory

dodany przez: patryshia Zbyt miękkie pomidory znów będą jędrne, jeśli je włożysz na kwadrans do lodowatej wody. Aby łatwiej dały się kroić, maczaj nóż przed każdym cięciem w zimnej wodzie. więcej więcej

Szybciej ubije się śmietanę na sztywno

dodany przez: patryshia jeśli doda się szczyptę cukru pudru. więcej więcej

Nieapetyczna skórka na budyniu

dodany przez: patryshia na budyniach i sosach na bazie mleka nie pojawi się "kożuch" po skropieniu ich wodą mineralną więcej więcej

Zupy

dodany przez: ewa1257 Zagęszczanie zupy więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher