Polityka prywatności

Zapraszamy do zapoznania się z polityką prywatności serwisu pulpecik.pl

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł/mogła skorzystać z niektórych funkcji naszego serwisu będziesz musiał/a się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email, login (nazwę użytkownika) oraz hasło jakiego będziesz używał/a na naszej witrynie. Dane te są obowiązkowe i podanie ich jest konieczne do założenia konta w serwisie pulpecik.pl. Dodatkowo zapytamy o Twoje imię, nazwisko, identyfikator Gadu-Gadu, Skype, rok urodzenia oraz miasto, jednak podanie tych danych nie jest obowiązkowe i nie ma żadnego wpływu na proces rejestracji.

Dane zbierane podczas wysyłania maili za pośrednictwem serwisu.
Aby zapobiec próbom wysyłania poprzez serwis pulpecik.pl niechcianych treści reklamowych każda wiadomość email wysłana za jego pośrednictwem jest zapisywana w bazie (a w szczególności zapisywany jest identyfikator wysyłającego, jego adres IP, dokładna data wysyłki oraz adres email, na jaki wiadomość została wysłana).

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty w naszym serwisie, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp. Dane te są zbierane w celach czysto statystycznych.


W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz dodać treść do serwisu, dodać komentarz do treści oraz ocenić treść.

Redakcja zastrzega sobie prawo do wysyłania użytkownikom wiadomości email o charakterze niekomercyjnym dotyczących funkcjonowania serwisu.
Wszelkie treści reklamowe związane z działalnością komercyjną Redakcji i jej kontrahentów mogą być przesyłane Użytkownikom wyłącznie za ich zgodą, zgodnie z treścią art. 10 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 2002, Nr 144, poz. 1204, z późn. zm.)

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji "Edycja profilu", możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

W jaki sposób usunąć konto w serwisie?

Aby usunąć konto w serwisie pulpecik.pl należy wysłać na adres redakcja@pulpecik.pl wiadomość email zawierającą zwrot "Proszę o usunięcie mojego konta o nazwie nazwa_uzytkownika z serwisu pulpecik.pl" gdzie nazwa_uzytkownika jest nazwą użytkownika podaną przy rejestracji i używaną do logowania się do serwisu. Wiadomość email musi zostać wysłana z tego samego adresu email, jaki został podany przy rejestracji. Użytkownik ma prawo w każdej chwili zażądać usunięcia jego konta z serwisu.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasz serwis internetowy może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Redakcja, jako Administrator danych osobowych Serwisu, dbamy o bezpieczeństwo udostępnionych nam danych, w szczególności przed dostępem osób nieupoważnionych. Zapewniamy wszystkim zarejestrowanym użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), w szczególności prawo wglądu do własnych danych, prawo żądania aktualizacji i usunięcia danych oraz prawo wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w przepisach tej ustawy. Baza danych osobowych prowadzona przez Redakcję została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Firma zbierająca dane:
mLAB Software Studio
ul. Metalowców 3/4
31-537 Kraków
NIP 679-253-15-31
REGON 120497230

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt korzystając z danych podanych na stronie kontaktowej.
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher