|
||||
Masło jak kremdodany przez: aleksa6 Łatwiej utrzesz masło - np. przygotowując ciasto - jeśli dodasz do niego trochę mąki. więcej![]() Miąższ owocudodany przez: trini6 Miąższ owocu nie ściemnieje, jeśli skropisz go sokiem z cytryny. więcej![]() Ciasto kruchedodany przez: trini6 Aby ciasto było rzeczywiście kruche, temperatura składników powinna być jednakowa. Najlepiej by produkty były wcześniej schłodzone w lodówce. więcej![]() Jeśli ciasto nie chce się lepićdodany przez: trini6 Jeśli ciasto nie chce się lepić, rozwałkowując je, podsyp tylko odrobinę mąki, a do wyrabiania użyj ciepłej wody. Jeżeli ciasto za bardzo się lepi, w trakcie wyrabiania dodaj łyżkę oleju. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|