|
||||
proszek do pieczeniadodany przez: anka1984 Zbyt silny zapach proszku do pieczenia"zabije" dodany do ciasta cukier waniliowy lub zapachowy olejek. więcejPryskający olejdodany przez: patryshia Aby rozgrzany tłuszcz nie pryskał z patelni, posyp go szczyptą soli. więcejPrzesolona zupadodany przez: aleksa6 Przesoloną zupę "uratuje" duży, obrany i pokrojony w plasterki ziemniak. więcejPrzypieczony wierzch ciastadodany przez: SylwiaLilianna Jeżeli podczas pieczenia ciasta jego wierzch więcejJajadodany przez: patryshia RADY ZWIĄZANE Z PRZYGOTOWYWANIEM POTRAW Z JAJ - umyte jajko rozbija się zawsze nad spodeczkiem i dopiero potem, po upewnieniu się, że jest świeże, dodaje się je do potrawy. - aby sprawdzić, czy jajo jest świeże, należy zanurzyć je w wodzie. Jeżeli leży na dnie naczynia - jest świeże, gdy unosi się jednym końcem do góry, ale jest jeszcze... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|