Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Suszone owoce

dodany przez: patryshia suszone owoce szybciej zmiękną podczas gotowania, jeżeli doda się do nich cukier dopiero po zagotowaniu więcej więcej

mąka

dodany przez: aleksa6 Aby mąka zmieszana z wodą pozostała jednolita i nie wytworzyła grudek,należy dodać do niej odrobinę soli. więcej więcej

Smażenie ryb

dodany przez: cohenna Delikatna ryba więcej więcej

Mielone kotlety

dodany przez: Marzena surowy ziemniak więcej więcej

Śledzie

dodany przez: anka1984 Nie mocz śledzi w wodzie. Znacznie lepsze, delikatniejsze będą wymoczone w mleku. Jeśli nie masz mleka, to wodę do moczenia zagotuj z zielem angielskim, jałowcem, liśćmi laurowymi i pieprzem. Przestudzoną zalej śledzie. więcej więcej

Ciasto

dodany przez: trini6 Jeżeli podczas pieczenia wierzch ciasta zaczyna się zbyt mocno rumienić, przykryj ciasto folią aluminiową lub papierem pergaminowym i piecz zgodnie z przepisem. więcej więcej

Gotowanie kukurydzy

dodany przez: karoolla1987 Jeśli gotując kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher