Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

czerstwy chleb

dodany przez: Marzena Lekko obeschniety chleb ,mozesz wykorzystać do przygotowania grzanek.Trzeba je jednak od razu zjesc ,bo szybko twardnieja więcej więcej

Ladny kolor flakow

dodany przez: Marzena mielona czerwona papryka więcej więcej

Ryż - jak ugotować, żeby był sypki

dodany przez: patryshia Wszystko zalezy od tego, jaki masz ryz. Jezeli bialy, dlugi, i nie polamany, to dobrze. Jezeli polamany i wyglada, jakby byl przyproszony maka, stad twoje problemy. Nalezy najpierw go dokladnie umyc pod bierzaca woda, w sitku, przebierajac palcami, aby usunac cala make z powierzchni. Nastepnie przygotowac sredni garnek (emaliowany najlepiej), z... więcej więcej

Mycie naczyń

dodany przez: Marzena kolejność mycia więcej więcej

Czyszczenia czajnika 1

dodany przez: aleksa6 Aby usunąć z czajnika kamień, gotujemy w niim wodę z octem winnym. więcej więcej

Tajemnica foli aluminiowej

dodany przez: trini6 nie jest obojętne, jak się jej uzywa. Jeśli chcesz, by to, co w niej zawijasz, było długo gorące, błyszcząca strona foli musi być na zewnątrz. Jeśli chcesz w niej cos szybko upiec, to odwrotnie: na zwenątrz musi być strona matowa więcej więcej

Jak długo piec

dodany przez: SylwiaLilianna Drożdżowe więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher