Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Usuwanie nadmiaru tłuszczu z rosołu

dodany przez: trini6 Po schłodzeniu tłuszcz zbiera się na wierzchu wywaru i bez problemu możesz go zebrać. Jeśli nie masz czasu na schłodzenie to możesz użyć papierowego ręcznika, który doskonale wchłonie tłuszcz. Możesz też wrzucić do rosołu kilka kostek lodu, wokół których będzie się zbierał stężały tłuszcz. więcej więcej

Ciemniejące pieczarki

dodany przez: patryshia nie będą ciemniały, gdy umyte i pokrojone pieczarki skropi się sokiem z cytryny więcej więcej

Czy jajko jest świeże?

dodany przez: patryshia zanurzyć jajko w osolonej wodzie, jeśli natychmiast opadnie i zostanie na dnie - świeże jajko, stare jajko unosi się na powierzchni więcej więcej

Ostry chrzan

dodany przez: patryshia jeśli podczas tarcia albo jedzenia ostrego chrzanu płyną z oczu łzy, należy powąchać świeży razowy chleb więcej więcej

warzywa z grilla

dodany przez: SylwiaLilianna warzywa z grilla więcej więcej

Wilgotna sól

dodany przez: SylwiaLilianna Sól nie zwilgotnieje, więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher