|
||||
domowy cukier waniliowydodany przez: anka1984 Domowy cukier waniliowy otrzymamy, przechowując laskę prawdziwej wanilii w szczelnie zamykanym pojemniku z cukrem pudrem. więcej![]() Mascarpone - poradydodany przez: patryshia Jest w Polsce serek o nazwie Ostrowia (jesli nie przekrecilam nazwy) Mozna go uzyc zamiast mascarpone przy robieniu Tiramisu. Probowalam i wyszlo calkiem niezle. Ale serek musi byc swiezy i nie kwasny - na cztery opakowania jakie kupilam dwa byly dobre - slodkawe, masne a dwa kwasnawe i wodniste. Czyli ser serowi nie zawsze rowny - trzeba to... więcej![]() Pamiętaj, żedodany przez: patryshia Nastawiając rosół lub smak na zupę trzeba zawsze najpierw go zagotować, zebrać starannie szumowiny, a potem dopiero posolić i dodać włoszczyznę. Chcąc mieć klarowny rosół lub zupę, po zagotowaniu odstawiwszy na bok zalać go kilkoma łyżkami zimnej wody, a gdy się ustoi zlać ostrożnie i przecedzić. Wszelkie mięso smażone po angielsku należy... więcej![]() Ryż - jak ugotować, żeby był sypkidodany przez: patryshia Wszystko zalezy od tego, jaki masz ryz. Jezeli bialy, dlugi, i nie polamany, to dobrze. Jezeli polamany i wyglada, jakby byl przyproszony maka, stad twoje problemy. Nalezy najpierw go dokladnie umyc pod bierzaca woda, w sitku, przebierajac palcami, aby usunac cala make z powierzchni. Nastepnie przygotowac sredni garnek (emaliowany najlepiej), z... więcej![]() pudding z ryżudodany przez: aleksa6 Pudding z ryżu gotuje się w zasadzie kombinacją dwóch metod: najpierw wsypuje się ryż do gotującego się mleka, następnie gotuje się go na wolnym ogniu do momentu, gdy ziarna spęcznieją. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|