|
||||
Nie mocz boczniakówdodany przez: aleksa6 Boczniaków nie należy moczyć w wodzie, tylko myć pod bieżącą wodą, gdyż nasiąknięte tracą swój oryginalny smak. więcej![]() Twarde mięsododany przez: patryshia nawet najbardziej twarde mięso zmięknie, gdy doda się trochę octu do wody, w której będzie gotowane więcej![]() Mascarpone - poradydodany przez: patryshia Jest w Polsce serek o nazwie Ostrowia (jesli nie przekrecilam nazwy) Mozna go uzyc zamiast mascarpone przy robieniu Tiramisu. Probowalam i wyszlo calkiem niezle. Ale serek musi byc swiezy i nie kwasny - na cztery opakowania jakie kupilam dwa byly dobre - slodkawe, masne a dwa kwasnawe i wodniste. Czyli ser serowi nie zawsze rowny - trzeba to... więcej![]() Porady - napojedodany przez: patryshia - Do napojów owocowych może być dodany np. plasterek pomarańczy lub kawałek lodu. - Kompoty należy gotować w niskich rondlach o dużej średnicy. - W dobrze przygotowanym kompocie owoce są miękkie, ale nie rozgotowane, zachowują swój kształt. - Kompot nabierze wspaniałego smaku, gdy dodamy do niego skórkę pomarańczową oraz pół szklanki wina. -... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|