|
||||
Przesolona zupadodany przez: aleksa6 Przesoloną zupę "uratuje" duży, obrany i pokrojony w plasterki ziemniak. więcejJajadodany przez: patryshia RADY ZWIĄZANE Z PRZYGOTOWYWANIEM POTRAW Z JAJ - umyte jajko rozbija się zawsze nad spodeczkiem i dopiero potem, po upewnieniu się, że jest świeże, dodaje się je do potrawy. - aby sprawdzić, czy jajo jest świeże, należy zanurzyć je w wodzie. Jeżeli leży na dnie naczynia - jest świeże, gdy unosi się jednym końcem do góry, ale jest jeszcze... więcejsposób na dobrze ubita śmietanedodany przez: karoolla1987 aby śmietana dobrze sie ubila nalezy ja włozyć na okolo 20 min do zamrazarki więcejMasa do przekładania waflidodany przez: patryshia Ja, jak robie takie wafle sistrze (uwielbia je), dodaje do tego jeszcze pokruszone wafle (2 - 3 szt. - masa robi sie gestsza - latwiej nia przekladac wafle), czasami pokrojone orzechy, rodzynki, itp. Kiedy nie dodaje bakalii, nie mieszam dokladnie masy, by pozostaly takie malutkie grudki mleka w proszku - to mojej sistrze smakuje najbardziej.... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|