|
||||
sposób na dobrze ubita śmietanedodany przez: karoolla1987 aby śmietana dobrze sie ubila nalezy ja włozyć na okolo 20 min do zamrazarki więcejMasa do przekładania waflidodany przez: patryshia Ja, jak robie takie wafle sistrze (uwielbia je), dodaje do tego jeszcze pokruszone wafle (2 - 3 szt. - masa robi sie gestsza - latwiej nia przekladac wafle), czasami pokrojone orzechy, rodzynki, itp. Kiedy nie dodaje bakalii, nie mieszam dokladnie masy, by pozostaly takie malutkie grudki mleka w proszku - to mojej sistrze smakuje najbardziej.... więcejMrożonkidodany przez: patryshia Mrożone warzywa i owoce są najlepszym źródłem witamin kiedy nie ma świeżych produktów. Mrożone warzywa i owoce mogą zachować nawet 80% wartości świeżych. Szczególnie dobrze zachowuje się tak witamina C i mikroelementy. Warzywa i owoce muszą jednak być dobrze zamrożone i przechowywane. Gdy kupujemy mrożonki zwracajmy uwagę na to, aby były sybkie.... więcejPasztetdodany przez: patryshia Pasztet należy do potraw wykwintnych, chociaż powstaje z produktów całkiem zwyczajnych. Dobrze przyrządzony i ładnie podany jest atrakcją każdego stołu. Pasztet podany na zimno jest idealną przystawką. Gorący, albo tylko ciepły, może być daniem obiadowym lub kolacyjnym. Potrawę serwuje się z sosami albo z marynatami /grzybkami, śliwkami/.... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|