Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

naczynia aluminiowe

dodany przez: karoolla1987 nie wolno więcej więcej

Solenie ryb

dodany przez: Marzena tuż przed smażeniem więcej więcej

Swieże pieczywo

dodany przez: Marzena włoż jabłko więcej więcej

Swieżość ryb

dodany przez: Marzena jest sposób jak to sprawdzić. więcej więcej

smaczny pasztet

dodany przez: anka1984 Jeśli chcesz, by pasztet w w piecu nie wysechł, obłóż go plasterkami słoninki. Część z nich połóż na dnie formy, a część z nich ułóż na wierzchu pasztetu. Formę na pasztet natłuść, narożniki posyp bułką tartą, a upieczony pasztet wyjmiesz z niej bez trudu. więcej więcej

Przewracanie ryby

dodany przez: Marzena aby ryba się nie rozpadła więcej więcej

Kamień w czajniku

dodany przez: patryshia Aby usunąć kamień z czajnika możesz użyć kwasku cytrynowego, wsyp 3-4 łyżeczki do czajnika, wlej wodę i zagotuj. Odstaw na godzinę, lepiej na całą noc, i ponownie zagotuj. Następnie wylej wodę i kilkakrotnie wypucz czajnik. Możesz też użyć specjalnych tabletek do odkamieniania (np. Kamix). więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher