Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Drożdżowe

dodany przez: SylwiaLilianna Ciasto drożdżowe jest dobrze upieczone więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Ryby przed obróbką myjemy zawsze w zimnej, najlepiej bieżącej wodzie. Przed smażeniem lub duszeniem ryby solimy i przyprawiamy co najmniej godzinę wcześniej. więcej więcej

Karp

dodany przez: patryshia Po pierwsze powinien poplywac w wannie przynajmniej przez 3 dni zobaczysz ile swinstwa z niego wyplynie. Proponuje rowniez dzien wczesniej po oprawieniu i pokrojeniu na kawalki lekko posolic i oblozyc cebula - dosc duza iloscia. Niech sobie polezy do nastepnego dnia w chlodnym miejscu Moja babcia tak zawsze przygotowywala karpia i nikomu z... więcej więcej

Ryby

dodany przez: aleksa6 Ryba zaprawiona cytryną lub octem nie rozpada się w czasie smażenia. więcej więcej

Ryby cd. nacieranie przyprawami

dodany przez: aleksa6 Przyprawy przeznaczone do natarcia ryby dobrze jest przed użyciem podgrzać przez 1 min na suchej patelni. więcej więcej

Plamy - sprzątanie w kuchni

dodany przez: patryshia - Zlewozmywaki ze stqli nierdzewnej trzeba często wycierać suchą ścierką, bo woda może zostawić na ich powierzchni trudne do usunięcia plamy. Gdy już powstaną, trzeba je potrakktować ciepłym roztworem octu. - Baterie nad zlewozmywakami po wyczyszczeniu specjalnym środkiem można przetrzeć sokium z cytryny, aby były lśniące. - Naczyń ze szkła... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher