|
||||
Zagęszczanie zup żółtkamidodany przez: karoolla1987 roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać partiami roztrzepane żółtka. Mocno zagrzać ale nie gotować. więcejZagęszczanie zup żółtkamidodany przez: trini6 roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać partiami roztrzepane żółtka. Mocno zagrzać ale nie gotować. więcejzagęszczanie zupydodany przez: aleksa6 Aby zagęścić zbyt żadką zupę,należy dodać do niej 1-2 łyżki kaszy manny lub puree ziemniaczanego w proszku,względnie zasmażkę z torebki. więcejZaklinowany korekdodany przez: patryshia Jeśli korek (albo zatyczka) tak mocno tkwi w butelce, że nie można go wyciągnąć korkociągiem, trzeba rozgrzać szyjkę butelki, pocierając ją dłońmi albo podgrzać przez chwilę zapałką więcejZakup i przechowywanie przyprawdodany przez: amif aby zachować jak najdłużej aromat przypraw.. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|