Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Chrupiący kurczak

dodany przez: aleksa6 Podczas pieczenia kury (na grillu, w piekarniku) dobrze posmarować ją kilka razy pędzelkiem maczanym w piwie, a wtedy jej skórka przyrumieni się na złoty kolor i będzie chrupiąca. więcej więcej

Kaczka z miodem

dodany przez: aleksa6 Kaczka wyjątkowo zyska na smaku, jeśli podczas pieczenia posmarujesz ją kilka razy miodem. więcej więcej

Chrupiąca gęś

dodany przez: aleksa6 Skóra pieczonej gęsi albo kaczki będzie cudownie chrupać, jeśli na kwadrans przed wyjęciem z piekarnika spryskasz ją lodowatą wodą. więcej więcej

Dopiecz drób!

dodany przez: aleksa6 Pamiętaj, aby drób, był zawsze całkowicie dopieczony, a na pewno unikniesz salmonelli. więcej więcej

Dziczyzna

dodany przez: aleksa6 Potrawa z dziczyzny będzie wyjątkowo smaczna i delikatna, jeśli zalejesz mięso maślanką, przykryjesz naczynie i wstawisz na noc do lodówki. więcej więcej

Krojenie słoniny

dodany przez: aleksa6 Słonina da się bez trudu pokroić w równe kawałki, jeśli zanurzysz przedtem nóż w gorącej wodzie więcej więcej

Otwarta puszka konserwy

dodany przez: aleksa6 Zawartość otwartej puszki trzeba od razu przełożyć do innego naczynia. Nie wolno przechowywać otwartych konserw. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher