Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Masło bez papieru

dodany przez: aleksa6 Aby łatwiej wydobyć kostkę masła z papierowego opakowania, wystarczy je polać przedtem zimną wodą. Dzięki temu do masła nie przykleją się resztki papieru. więcej więcej

Olej do masła

dodany przez: aleksa6 Jeśli nie chcesz, żeby masło na patelni przyrumieniło się za mocno, dodaj do niego trochę oleju. więcej więcej

Mleko do twarogu

dodany przez: aleksa6 Łatwiej rozrobisz twaróg (biały ser), jeśli dodasz do niego trochę ciepłego mleka albo śmietany. więcej więcej

Cukier do sera

dodany przez: aleksa6 Kostka cukru włożona pod klosz do serów wchłania wilgoć, a przez to zapobiega tworzeniu się pleśni. Tak samo działa sól gruboziarnista. Wsyp trochę soli do miseczki i wstaw do pojemnika. więcej więcej

Miękkie pomidory

dodany przez: aleksa6 Zbyt miękkie pomidory znów będą jędrne, jeśli je włożysz na kwadrans do lodowatej wody. Aby łatwiej dały się kroić, maczaj nóż przed każdym cięciem w zimnej wodzie. więcej więcej

Pomidory z dala od jarzyn

dodany przez: aleksa6 Ogórki i kalafiory nigdy nie powinny być przechowywane razem z pomidorami. Pomidory wydzielają gaz, który przyspiesza gnicie innych jarzyn. więcej więcej

Jedz paprykę

dodany przez: aleksa6 Papryka pobudza wydzielanie soków żołądkowych, dlatego zaleca się jej spożywanie osobom cierpiącym na schorzenia żołądka i jelit, jest też bogatym źródłem witaminy C. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher