Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

soczysty kurczak

dodany przez: cohenna mięso będzie soczyste więcej więcej

Dekoracje sałatek 5

dodany przez: aleksa6 sałatki z ziemniaków więcej więcej

Sałatki z warzyw, mięsa i ryby

dodany przez: aleksa6 Sałatki z warzyw, mięsa i ryby najlepiej przyrządzać na kilka godzin przed spożyciem, aby smaki i zapachy poszczególnych składników dobrze się połączyły. więcej więcej

Porady - pierogi

dodany przez: patryshia Jakie ciasto na pierogi? Podstawowe składniki: mąka pszenna, mleko gotowane, margaryna lub masło, jajka, kwaśna śmietana /ona decyduje, że ciasto jest miękkie/. Proporcje: 1 kg mąki, 1/4 szklanki mleka gorącego, 10 g margaryny lub masła. Po wymieszaniu tych składników zalewamy mąkę i dodajemy 4 jajka i 2 łyżki kwaśniej, gęstej śmietany. Jeśli... więcej więcej

Solenie warzyw

dodany przez: Marzena na początku gotowania więcej więcej

Porady - potrawy bezmięsne

dodany przez: patryshia - Omlet nie na każdej patelni się udaje. Patelnia musi być masywna, najlepiej żelazna lub z grubej blachy aluminiowej, by nagrzawszy się długo "trzymała" gorąco. Przed robieniem omletu trzeba ją silnie rozgrzać, uprzednio potrzeć kawałeczkiem słoniny. - Do smażenia omletów najlepiej nadaje się patelnia średniej wielkości o średnicy... więcej więcej

Kamień w czajniku

dodany przez: amif jak usunąć łatwo kamień osadzający się w czajniku więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher