Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

ogórki

dodany przez: SylwiaLilianna obieramy więcej więcej

Sprawdzamy jajka

dodany przez: Marzena zakrecamy je więcej więcej

Przypalony posiłek

dodany przez: aleksa6 przerzuć do czystego garnka. Dodaj trochę wody i ostrej papryki lub pieprzu dla ewentualnego zabicia posmaku spalenizny. więcej więcej

piękny biszkopt

dodany przez: cohenna aby ciasto nie opadło więcej więcej

Szampan

dodany przez: trini6 Jeśli nie został wypity do końca, butelkę trzeba koniecznie zakorkować, aby bąbelki nie ulotniły się. Najlepiej zrobić to specjalnym korkiem ciśnieniowym (do kupienia w sklepach AGD). Szampana podaje się w temperaturze 6-9C, w wyższej traci właściwości musujące. Najlepiej umieścić go w wiaderku z wodą i kostkami lodu. więcej więcej

Rzodkiewki pobudzają apetyt

dodany przez: aleksa6 Rzodkiewki działają niezwykle pobudzająco na apetyt. Na pół godziny przed posiłkiem zjedz jedną albo dwie rzodkiewki, a poczujesz wilczy głód. więcej więcej

Nie łuskaj grochu

dodany przez: aleksa6 Możesz sobie zaoszczędzić mozolnego łuskania młodego groszku, ponieważ podczas gotowania strączki same pękają i wypływają na powierzchnię wody, skąd łatwo je wyłowić. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher