Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

mięso

dodany przez: aleksa6 Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne. więcej więcej

czyszczenie garnków

dodany przez: aleksa6 Odczyścimy przypalony garnek, gotując w nim szczaw więcej więcej

Surowe czy gotowane jajko?

dodany przez: patryshia zakręcić jajko i zaobserwować, jak się obraca: jeśli kręci się bardzo szybko - jajko gotowane, kręci się wolno - jajko surowe więcej więcej

Gotowanie kukurydzy

dodany przez: Ania K. Jeśli gotując kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny..... więcej więcej

Sklejanie się folii do żywności

dodany przez: patryshia przezroczysta folia do przechowywania żywności często się skleja, aby tego uniknąć należy przed użyciem włożyć ją na kilka minut do zamrażalnika więcej więcej

jak obrać cebulę

dodany przez: Ania K. jak obrać cebulę... więcej więcej

Pękające ziemniaki podczas pieczenia

dodany przez: patryshia ponakłuwać wcześniej każdy ziemniak widelcem więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher