Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Brzoskwinia

dodany przez: Marzena pomarszczona skorka więcej więcej

Bigos

dodany przez: patryshia Bigos należy do tradycyjnych specjałów kuchni staropolskiej. Ma wiele wariantów, w każdej kuchni przyrządza się go nieco inaczej. Jest więc bigos myśliwski, litewski, hultajski i domowy. Najlepszy bigos powstaje z kapusty mieszanej. Jeżeli szykujemy bigos wyłącznie z kapusty słodkiej, dodajmy kwaśne jabłka. Na półtora kilograma kapusty bierzemy... więcej więcej

Wzbogacanie sałatek

dodany przez: Marzena octy i oleje z ziołami więcej więcej

wyschniety ser zołty

dodany przez: karoolla1987 przywracanie swiezosci więcej więcej

Chrupiąca gęś

dodany przez: aleksa6 Skóra pieczonej gęsi albo kaczki będzie cudownie chrupać, jeśli na kwadrans przed wyjęciem z piekarnika spryskasz ją lodowatą wodą. więcej więcej

zapobieganie przypaleniu ciasta

dodany przez: karoolla1987 Dobrym sposobem jest przykrywanie piekącego się ciasta kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia – najpierw pozwól aby ciasto wyrosło a potem je przykryj więcej więcej

Lodówka + lód

dodany przez: domciak Alby pozbyć się lodu z lodówki należy rozmrozić lodówkę szybko i bez problemów nie jest łatwo, szczególnie, gdy mamy grubą warstwę lodu (np.: w zamrażarce). Aby szybko pozbyć się tej warstwy, wystarczy wstawić do lodówki naczynie z wrzątkiem. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher