Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Pieczeń

dodany przez: trini6 Pieczeń nie wyschnie, jeśli do piekarnika wstawisz garnuszek z wodą. więcej więcej

Piernik

dodany przez: trini6 Piernik jest za twardy. Powinno się go przekroić na kilka niezbyt grubych warstw, a następnie przełożyć marmoladą lub bitą śmietaną. więcej więcej

Naleśniki

dodany przez: trini6 Ciasto na naleśniki należy robić z mleka wymieszanego pół na pół z wodą. Naleśniki są wtedy kruchsze. A gdy do ciasta dodasz mineralną wodę gazowaną będą nadzwyczaj puszyste. więcej więcej

Sól w solniczce

dodany przez: Ania K. Sól w solniczce nie zwilgotnieje, nie potworzą się grudy...... więcej więcej

mięso

dodany przez: aleksa6 Mięso należy wyjąć z lodówki przynajmniej na godzinę przed pieczeniem, żeby miało temperaturę pokojową. Jeżeli włożymy je do piekarnika silnie schłodzone - stwardnieje i będzie niesmaczne. więcej więcej

czyszczenie garnków

dodany przez: aleksa6 Odczyścimy przypalony garnek, gotując w nim szczaw więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher