Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Grzyby - jak przechowywać

dodany przez: patryshia W zasadzie grzyby powinno się przetwarzać od razu po zebraniu, a przynajmiej je oczyścić, bo inaczej zrobaczywieją. Grzybów w żadnym wypadku nie przechowujemy w szczelnych np. plastykowych torebkach. Najlepsze do tego celu są koszyki wiklinowe. Jeśli nasze zbiory musimy przez jakiś czas przechowywać, to po oczyszczeniu zawijamy je w czystą... więcej więcej

Grzyby bez smaku

dodany przez: patryshia nie wolno myć grzybów długo mocząc je w wodzie, lepiej jest je umyć pod bieżącą wodą więcej więcej

Herbata

dodany przez: paula26013 leśne sposoby-młode suszone w cieniu liście poziomek.(1928) -nawłoć pospolita. -owoce róży. -owoce głogu. -owoce brusznicy. -liście jeżyn, malin. -liście pokrzywy. czyszczenie burego osadu po herbacie pozostawić w naczyniu na 2 godziny roztwór proszku do pieczenia w wodzie (torebka na 1/2 litra). więcej więcej

herbata imbirowa

dodany przez: Evika Proporcje mozna zmienić w zależności od gustu. więcej więcej

herbatniki i sucharki

dodany przez: aleksa6 Aby herbatniki i sucharki dłużej pozostały chrupiące,należy przechowywać je w w szczelmie zamkniętej puszce,z dodatkiem kilku kryształków grubej soli kuchennej. więcej więcej

herbatniki i sucharki

dodany przez: marta19844 przechowywanie więcej więcej

Hrupiąca ponierka

dodany przez: cohenna Aby panierka była hrupiąca więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher