|
||||
Pieczenie po ostrej papryce, lub chrzaniedodany przez: paula26013 szybkie usunięcie powąchać chleb. więcejZagęszczanie zupdodany przez: paula26013 Śmietaną - wymieszać śmietanę z niewielką ilością mąki, lekko posolić, połączyć z kilkoma łyżkami zupy a następnie wlać do pozostałej zupy i zagotować. W ten sam sposób można również doprawiać zupę jogurtem naturalnym. Żółtkami – roztrzepać żółtka z wodą (tyle łyżek wody ile żółtek), połączyć z kilkoma łyżkami zupy. Mieszając zupę wlewać... więcejUsuwanie plam z winadodany przez: paula26013 Plamy z wina białego zmywamy ciepłym spirytusem. Plamy z wina czerwonego spłukujemy winem białym lub posypujemy solą, a następnie przecieramy wódką. Potem przecieramy ciepłą wodą z dodatkiem proszku. Można też użyć kwaśnego mleka do zaprania plamy. więcejCzyszczenie emaliowanych zlewozmywakówdodany przez: paula26013 Emaliowane zlewozmywaki lub wanny można przecierać wyciśniętym wnętrzem cytryny (do tego celu warto użyć skórki z cytryny zanim ją wyrzucimy). W ten sposób pozbędziemy się rdzy a emalia stanie się błyszcząca więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|