Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Kalafior

dodany przez: aleksa6 Kalafior przed gotowaniem moczymy w osolonej wodzie, "usuniemy" w ten sposób np. muszki. więcej więcej

Przesolona zupa

dodany przez: anka1984 Do przesolonej zupy wrzucam skórkę suchego chleba, która bardzo dobrze wchłania sól. więcej więcej

Intensywny kolor zoltek

dodany przez: Marzena Zoltka beda mialy intensywnieszy kolor więcej więcej

Gotowanie ryżu

dodany przez: aleksa6 Ryż ugotuje się szybciej, jeśli wcześnie zalejemy go na 30 minut zimną wodą. więcej więcej

Kruche ciasto

dodany przez: robaczek Co robić by się nie porwało więcej więcej

suchy biszkopt

dodany przez: karoolla1987 Jeśli biszkopt upiekł się za suchy, nakłuj go w kilku miejscach widelcem i równomiernie skrop kieliszkiem soku pomarańczowego. więcej więcej

plamy z czekolady

dodany przez: aleksa6 plamy z czekolady – nie lubią wody i gliceryny. Miejsce zabrudzone najpierw należy zwilżyć gliceryną, a potem spłukać ciepłą wodą. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher