|
||||
Omletydodany przez: patryshia - Dzieli się na naturalne i biszkoptowe. Omlet robi się z jaj ubitych z niewielką ilością zimnej wody lub mleka. Masę tę smaży się na mocno rozgrzanym tłuszczu, nie mieszając jej na patelni. Gotowy omlet powinien być pulchny, od spodu lekko zarumieniony, a na wierzchu galaretowaty. Omlet biszkoptowy sporządza się z żółtek połączonych z pianą... więcej![]() swiezość rybydodany przez: karoolla1987 ryba zachowa świeży smak jesli bedziesz ja rozrazac w mleku.wykorzytsaj je potem do sosu. więcej![]() placki ziemniaczanedodany przez: karoolla1987 do placków ziemniaczanych: jeśli dodamy do ciasta na placki troche rozdrobnionego twarogu, bedą bardziej puszyste i delikatniejsze w smaku więcej![]() Porady - przystawki i wyr.garmażerydodany przez: patryshia - Podstawą do przygotowania kanapek jest pieczywo: świeże do kanapek popularnych i lekko czerstwe - do kanapek dekoracyjnych /pieczywo lekko czerstwe nie deformuje się przy krajaniu/. - Kanapki dekoracyjne sporządza się z długich bułek barowych lub pieczywa razowego, okrojonych ze skórki ostrym nożem. - Kanapki dekoręcyjne smaruje się cienką... więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|