|
||||
Masa do przekładania waflidodany przez: patryshia Ja, jak robie takie wafle sistrze (uwielbia je), dodaje do tego jeszcze pokruszone wafle (2 - 3 szt. - masa robi sie gestsza - latwiej nia przekladac wafle), czasami pokrojone orzechy, rodzynki, itp. Kiedy nie dodaje bakalii, nie mieszam dokladnie masy, by pozostaly takie malutkie grudki mleka w proszku - to mojej sistrze smakuje najbardziej.... więcejNadmiar tłuszczu z rosołudodany przez: aleksa6 Nadmiar tłuszczu z rosołu drobiowego łatwo usuniemy wrzucając do niego kilka kostek lodu, wokół których zbierze się stężały tłuszczyk. więcejRatunek dla przesolonej zupydodany przez: monial * zupę jarzynową można uratować wsypując do niej łyżeczkę piure ziemniaczanego * do zbyt słonych zup lub sosów można dodać łyżkę miodu * do przesolonej zupy można również wrzucić kilka obranych ziemniaków. Podczas gotowania wyciągną one sól. Potem należy oczywiście je wyrzucić. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|