|
||||
Porady - naleśnikidodany przez: patryshia Jak uzyskać cieniutkie ciasto naleśnikowe? Przede wszystkim z wyczuciem dobierając właściwe składniki. Mieszamy jajko, mąkę i mleko trzepaczką do piany, solimy lekko i mieszamy, aż do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wzięte na grzbiet łyżki musi spłynąć po nim, pokrywając go jednak cieniutką warstwą. Przed smażeniem ciasto... więcejSzczypta soli w ciastachdodany przez: trini6 Szczypta soli w niektórych potrawach słodkich, jak np. ciasto drożdżowe lub sernik wybitnie podnosi ich smak. więcejSałatka z sosemdodany przez: Ania K. Sałatka z sosem wstawiona do lodówki, zwykle na drugi dzień nie zachęca do skosztowania, ponieważ często gromadzi się płyn.. więcejPorady - przechowywanie pieczywadodany przez: patryshia - Pieczywo w większych bochenkach czerstwieje wolniej. Chleb wyrabiany na zakwasie zachowuje dłużej swoją świeżość niż chleb na drożdżach. Przechowywanie pieczywa w chłodnym, ale nie za suchym pomieszczeniu przedłuża nieco okres jego świeżości. - W celu przedłużenia świeżości chleba należy w pojemniku na pieczywo położyć połówkę surowego... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|