Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

krewetki

dodany przez: cohenna należy je piec krótko więcej więcej

ryż bez przypalanki

dodany przez: cohenna aby ryż się nie przypalił więcej więcej

Temperatura i czas pieczenia ciast 6

dodany przez: aleksa6 Ciasto biszkoptowe więcej więcej

Przysmak w galarecie

dodany przez: patryshia Dobra galareta nie rozpływa się na półmisku, ale też nie jest "twarda". Zawsze powinna być przezroczysta. Galaretę "codzienną" przyrządzamy z wywaru warzywnego /z dodatkiem żelatyny/ wykwintną - z odrobiną alkoholu /np. białego wina/. Przystawkę można przygotować z ryb, drobiu, mięsa lub warzyw. Bardzo smaczna galareta... więcej więcej

Jak podawać

dodany przez: SylwiaLilianna Wina musujące więcej więcej

Suszenie warzyw

dodany przez: patryshia Jest to jeden z najwygodniejszych sposobów przechowywania warzyw w warunkach domowych. Do suszenia najlepiej nadają się marchew, pietruszka, por i seler. Przed przystąpieniem do suszenia warzywa należy dokładnie umyć, cienko pokroić lub zetrzeć na grubej tarce warzywnej. Potem rozłożyć je cienką warstwą na stole lub półce. Można też suszyć... więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher