Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Smarowanie blachy

dodany przez: Marzena prosty sposób na ładny spód więcej więcej

Koperek solony

dodany przez: paula26013 0,5 kg liści kopru, 10-15 dag soli Koper przygotowujemy jak do koperku w solance. Następnie układamy go w wygotowanym słoiku przesypując każdą warstwę solą i dokładnie ubijając.Słoik dokładnie zamykamy. Taki koperek stosuje się do posypywania potraw jak świeży. więcej więcej

Jak zrobić twardą marmoladę z pigwy

dodany przez: patryshia Pigwy umyć, pokroić w kostkę, ugotować do miękkości w małej ilości wody. Owoce zmiksować, przetrzeć przez sito, zważyć. Odważyć taką samą ilość cukru żelującego, wymieszać. Gotować, aż owoce zgęstnieją. Na blasze ułożyć natłuszczony pergamin, rozłożyć warstwę musu (2 cm). Marmoladę suszyć 1 -2 dni w temperaturze pokojowej, pokroić w romby,... więcej więcej

Bezy

dodany przez: trini6 do bezów nie dodajemy więcej cukru niż podano w przepisie, bo w czasie pieczenia nieładnie zbrązowieją więcej więcej

Zapachy

dodany przez: paula26013 ładne zapachy w kuchni -rzucić na gorącą płytę trochę kawy, skórkę pomarańczy. -zagotować wodę z cynamonem - bez przykrycia. więcej więcej

Tort polany czekoladą

dodany przez: Marzena nie wstawiaj do lodówki więcej więcej

Zupa

dodany przez: ewa1257 Poprawa smaku zupy więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher