Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ziemniaki

dodany przez: patryshia Ta najpopularnioejsze w naszej kuchni warzywo zawiera witaminę C, ślady witamin A i B, nieco białka i tłuszczu. Dzięki obfitości węglowodanów dostarcza organizmowi dużo energii. Ale, co powinniśmy wiedzieć o przyrządzaniu ziemniaków? Ziemniaki do gotowania należy zalewać wrzątkiem. Będą one nie tylko smaczniejsze, ale też zachowają więcej... więcej więcej

Pieczenie ciast kruchych i francuskich

dodany przez: trini6 Przy pieczeniu ciast kruchych i francuskich nie natłuszcza się w ogóle form, wystarczy je lekko oprószyć mąką więcej więcej

Zielony groszek

dodany przez: trini6 Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcej więcej

Zagęszczanie zup

dodany przez: Ania K. Różne sposoby... więcej więcej

aby sernk nie opadł

dodany przez: monial Nie należy wyjmować ciasta tuż po upieczeniu, lecz zostawić je w piekarniku na 20-30 minut przy lekko uchylonych drzwiczkach. więcej więcej

Bezy

dodany przez: trini6 do bezów nie dodajemy więcej cukru niż podano w przepisie, bo w czasie pieczenia nieładnie zbrązowieją więcej więcej

Zapachy

dodany przez: paula26013 ładne zapachy w kuchni -rzucić na gorącą płytę trochę kawy, skórkę pomarańczy. -zagotować wodę z cynamonem - bez przykrycia. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher