|
||||
Wędlinadodany przez: paula26013 jeśli jest zbyt wyschnięta pokroić w cienkie plasterki, zalać mlekiem, a po 10 min oczyścić i podać na stół więcejZapachydodany przez: paula26013 ładne zapachy w kuchni -rzucić na gorącą płytę trochę kawy, skórkę pomarańczy. -zagotować wodę z cynamonem - bez przykrycia. więcejZupadodany przez: paula26013 gdy jest przesolona należy dodać białko albo dwa i następnie przecedzić ścięte. Można też wrzucić dwa surowe ziemniaki, które podczas gotowania wchłoną nadmiar soli. klarowny rosół do gotowania dodaj skorupkę od jajka. ładny kolor rosołu do gotowania wrzuć przyrumienioną połówkę cebuli lub kawałek suchego żółtego sera. więcejŻywnośćdodany przez: paula26013 Do znalezienia w lesie -owoce lub kwiaty bzu czarnego, kwiatostany w całości smażyć w panierce, owoce jako dżem. korzeń cykorii podróżnik przysmażony na maśle. -liście cykorii - sałatka. -jasnota biała - sałatka, do zup, do smażenia, jak szpinak. -komosa biała, strzałkowata - jak szpinak. -pięciornik gęsi - zupa, jak szpinak. -pokrzywa -... więcejPrzypalone ciastododany przez: paula26013 Możesz takie ciasto uratować wystarczy, że zetrzesz przy pomocy tarki spaloną warstwę, jeśli przypaleniu uległ wierzch to po usunięciu spalonej warstwy polej ciasto polewą. Lepiej jednak zapobiegać przypaleniu ciasta. Dobrym sposobem jest przykrywanie piekącego się ciasta kawałkiem folii aluminiowej lub papieru do pieczenia – najpierw... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|