|
||||
Kamień z czajnikadodany przez: paula26013 usuwanie podgrzać w czajniku (garnku) ocet rozcieńczony wodą. Odstawić i wylać po pół godziny (kamień w pralce nie schodzi w ten sposób). więcejLodówkadodany przez: paula26013 pozbywanie się przykrego zapachu-do środka wstawić talerzyk z proszkiem do pieczenia (wymieniać co 2 tygodnie). -zostawić w lodówce przekrojone jabłko. -po rozmrożeniu umyć wodą z octem. więcejMasłododany przez: paula26013 aby łatwiej utrzeć należy dodać trochę mąki. aby się nie przypaliło dodać trochę oleju. więcejMięsododany przez: paula26013 przechowywanie w węglu drzewnym. W lecie mięso jest świeże przez tydzień więcejMlekododany przez: paula26013 aby nie wykipiało posmarować brzegi naczynia masłem. aby nie było kożucha wrzucić do gorącego mleka kostkę lodu. więcejPieczenie po ostrej papryce, lub chrzaniedodany przez: paula26013 szybkie usunięcie powąchać chleb. więcejPlamydodany przez: paula26013 alkohol -wodą utlenioną. atrament -namoczyć z gorącym mleku i sprać w wodzie z mydłem z dodatkiem spirytusu; -z mebli: sokiem z rabarbaru; -świeże plamy cytryną; -stare plamy namoczyć w kwaśnym mleku; -specjalne atramenty: kwasem octowym, mrówkowym, terpentyną, octem; -natłuścić oliwą i zmyć benzyną; -wcierać pokrzywę, a potem przemyć... więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|