Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Gotowanie kukurydzy

dodany przez: karoolla1987 Jeśli gotując kukurydzę dodasz trochę soku z cytryny, ziarna zachowają złocisty kolor. więcej więcej

ubijanie białek

dodany przez: cohenna aby szybko ubić białka więcej więcej

Jak długo piec

dodany przez: SylwiaLilianna Drożdżowe więcej więcej

Wino białe wytrawne

dodany przez: patryshia Biale wino podaje sie w kubelku z lodem wiec jak wskazuje na to fizyka powinno miec okolo 0-2C; czerwone w temperaturze piwnicy (15-17C); jesli jest chlodniejsze to podgrzac w cielplej wodzie (ja osobiscie lubie cieplejsze (pokojowa)) szklo: * pierwsza regula: cienkie i przezroczyste, zeby bylo widac kolor; * druga regula: ma wspomagac... więcej więcej

Pękające jajka podczas gotowania

dodany przez: robaczek Co zrobić by białko nie wyciekło więcej więcej

Grillowanie

dodany przez: trini6 W trakcie grillowania staramy się przewrócić mięso lub rybę tylko jeden raz, żeby zbierający się w środku sok i tłuszcz nie przemieszczał się zbyt często w środku mięsa. więcej więcej

Sklejanie się makaronu lub ryżu podczas gotowania

dodany przez: patryshia dolać do osolonej wody trochę oleju, po ugotowaniu zawsze przelewać zimną wodą więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher