|
||||
Nieapetyczna skórka na budyniudodany przez: patryshia na budyniach i sosach na bazie mleka nie pojawi się "kożuch" po skropieniu ich wod± mineraln± więcejRozmiękłe ciasto owocowedodany przez: patryshia przed ułożeniem owoców na cie¶cie, posypać go można tart± bułk± albo mielonymi orzechami czy migdałami, wtedy ciasto tak szybko nie rozmięknie więcejser biały nie kwa¶niejedodany przez: aleksa6 ser biały nie kwa¶nieje, gdy zawinęty w bibułkę zamoczymy go na 12 h w przegotowanej, ostudzonej wodzie, następnie osuszamy bibułkę i zawijamy ser w chustkę. Podobnie można od¶wieżyć stwardniały, żółty ser, który pod wpływem tego zabiegu zmienia niestety kolor, lecz smak nie ulega zmianie; więcej¦wieże rzodkiewkidodany przez: trini6 Rzodkiewki, a także wszelkie odmiany rzodkwi, będ± dłużej ¶wieże, je¶li ich nać będzie zanurzona w naczyniu z wod±. więcejUdany majonezdodany przez: patryshia aby przyrz±dzany w domu majonez nie zwarzył się, wszystkie składniki powinny mieć jednakow± temperaturę, a olej należy wlewać małymi porcjami więcejWino do kompotudodany przez: patryshia kompot nabierze bardziej delikatnego smaku, je¶li podczas gotowania doleje się do niego trochę wina więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |