Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Nieapetyczna skórka na budyniu

dodany przez: patryshia na budyniach i sosach na bazie mleka nie pojawi się "kożuch" po skropieniu ich wod± mineraln± więcej więcej

Rozmiękłe ciasto owocowe

dodany przez: patryshia przed ułożeniem owoców na cie¶cie, posypać go można tart± bułk± albo mielonymi orzechami czy migdałami, wtedy ciasto tak szybko nie rozmięknie więcej więcej

ser biały nie kwa¶nieje

dodany przez: aleksa6 ser biały nie kwa¶nieje, gdy zawinęty w bibułkę zamoczymy go na 12 h w przegotowanej, ostudzonej wodzie, następnie osuszamy bibułkę i zawijamy ser w chustkę. Podobnie można od¶wieżyć stwardniały, żółty ser, który pod wpływem tego zabiegu zmienia niestety kolor, lecz smak nie ulega zmianie; więcej więcej

sernik

dodany przez: ewa1257 bardziej puszysty sernik więcej więcej

¦wieże rzodkiewki

dodany przez: trini6 Rzodkiewki, a także wszelkie odmiany rzodkwi, będ± dłużej ¶wieże, je¶li ich nać będzie zanurzona w naczyniu z wod±. więcej więcej

Udany majonez

dodany przez: patryshia aby przyrz±dzany w domu majonez nie zwarzył się, wszystkie składniki powinny mieć jednakow± temperaturę, a olej należy wlewać małymi porcjami więcej więcej

Wino do kompotu

dodany przez: patryshia kompot nabierze bardziej delikatnego smaku, je¶li podczas gotowania doleje się do niego trochę wina więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)