Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Bakalie w cieście

dodany przez: kotto Aby bakalie nie opadały na dno ciasta obtocz je w mące. więcej więcej

Zdejmowanie skórki z papryki

dodany przez: aleksa6 Aby zdjąć skórkę z papryki, należy opiec ją w gorącym piekarniku, aż skórka się zmarszczy. Gdy wystygnie, łatwo ściągnąć ją nożem. więcej więcej

Mięso indyczek

dodany przez: major161 Mięso indyczek więcej więcej

Napoczęty chleb

dodany przez: major161 Napoczęty chleb więcej więcej

Kuraczak

dodany przez: julias Kurczak będzie miał złoty kolor więcej więcej

Nieprzyjemny zapach nowego piekarnika

dodany przez: patryshia nowy piekarnik należy nagrzać do najwyższej temperatury, po czym zgasić i po ostygnięciu ponownie go nagrzać, zabieg powtórzyć 3-4 razy więcej więcej

Szafran

dodany przez: gosik1212 Szafran barwi potrawy na żółto. Zbyt duża ilość szafranu sprawia, że potrawa staje się gorzka. Szafran najczęściej stosuje się do ryżu, ciast i zup. Dobrze komponuje się z bazylią i oregano. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher