|
||||
Ciepłe bułeczki na śniadaniedodany przez: trini6 jeśli chcemy mieć ciepłe bułeczki na śniadanie po wyciągnieciu ich z piekarnika jest na to jeden prosty sposób: na dnie koszyczka na pieczywo wystarczy położyć odpowiednio przycięty arkusik folii aluminowej błyszczącą stroną do góry, a dopiero potem włyłożyc koszyczek lnianą lub bawełnianą serwetką. Folia będzie odbijać ciepło, którym... więcejwilgotna sóldodany przez: karoolla1987 Sól w solniczce nie zwilgotnieje, nie potworzą się grudy, jeśli na dno włożymy kilka ziarenek ryżu w (który wchłania wodę) lub wsypiemy odrobinę mąki ziemniaczanej. więcejSposób na stare ziemniakidodany przez: trini6 stare przywiędłe ziemniaki przed obraniem włożyć na pół godziny do zimnej wody. Nabiorą jędrności więcejDodaj cukru do zielonego groszkudodany przez: patryshia Świeży groszek nie straci podczas gotowania zielonego koloru, poza tym będzie wyjątkowo kruchy, jeśli dodasz do wody trochę cukru. Tak samo mrożony groszek powinno się gotować z cukrem - jest wtedy smaczniejszy. więcejZiemniaki do gotowaniadodany przez: aleksa6 Ziemniaki do gotowania zalewa się wrzątkiem z solą - będą smaczniejsze i zatrzymują więcej składników odżywczych. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|