Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

placki ziemniaczane

dodany przez: karoolla1987 do placków ziemniaczanych: jeśli dodamy do ciasta na placki troche rozdrobnionego twarogu, bedą bardziej puszyste i delikatniejsze w smaku więcej więcej

Porady - przechowywanie pieczywa

dodany przez: patryshia - Pieczywo w większych bochenkach czerstwieje wolniej. Chleb wyrabiany na zakwasie zachowuje dłużej swoją świeżość niż chleb na drożdżach. Przechowywanie pieczywa w chłodnym, ale nie za suchym pomieszczeniu przedłuża nieco okres jego świeżości. - W celu przedłużenia świeżości chleba należy w pojemniku na pieczywo położyć połówkę surowego... więcej więcej

Temperatura i czas pieczenia ciast 2

dodany przez: aleksa6 Ciasto półkruche więcej więcej

lsniace wnetrze garnka

dodany przez: Marzena skorki z jablek więcej więcej

Robimy pisanki

dodany przez: Marzena soda oczyszczona więcej więcej

Przechowywanie tłuszczów

dodany przez: patryshia - Aby masło nie jełczało, można je przetopić na małym ogniu, zbierając tworzącą się piankę tak długo, aż będzie przejrzyste jak oliwa. - Świeżą, dobrze osoloną słoninę można przechowywać przez kilka dni w chłodnym miejscu. Przed stopieniem trzeba sól zeskrobać. - Smalec bez skwarek można przechowywać w kamionkowym lub porcelitowym garnku w... więcej więcej

Truskawki

dodany przez: ewa1257 przygotowanie do spożycia. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher