Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Rodzynki

dodany przez: trini6 Wyschnięte rodzynki znów staną się miękkie, gdy włożysz je na pół godziny do soku z cytryny. więcej więcej

Czekolada uszlachetnia

dodany przez: patryshia podczas parzenia kawy w ekspresie z filtrem, należy do niej dodać trochę kakao, a nabierze pełniejszego, bardziej szlachetnego smaku więcej więcej

Jarzyny

dodany przez: trini6 Jarzyn nie należy moczyć w wodzie, gdyż tracą wiele cennych składników odżywczych. Przygotowujemy je bezpośrednio przed gotowaniem. więcej więcej

Pękający makowiec

dodany przez: Ania K. Makowiec z ciasta drożdżowego lubi podczas pieczenia pękać, moim zdaniem w niczym to nie przeszkadza a nawet jest lepszy od takiego, który nie pęknie. Jeszcze nie jadłam dobrego i nie pękniętego. Jeśli jednak chcesz aby był piękny to pamiętaj o kilku zasadach. ........ więcej więcej

Napoczęte świeże owoce

dodany przez: aleksa6 Niedojedzone jabłko lub gruszkę można przechować w dobrym stanie, przekrawając je na pół i układając płasko na talerzyku wcześniej skropionym osolona wodą. więcej więcej

Cytryny

dodany przez: aleksa6 Aby ożywić wysuszoną cytrynę, zanurzamy ją w wodzie z dodatkiem octu. więcej więcej

Poczerniały termos

dodany przez: patryshia poczerniały w środku termos można oczyścić proszkiem do pieczenia (całe opakowanie) rozpuszczonym w ciepłej wodzie, po dwóch godzinach roztwór wylać i dokładnie opłukać więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher