Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Domowa przyprawa do pierników

dodany przez: anka1984 Domową przyprawę do pierników zrobisz, rozcierając w moździerzu kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i kolendry oraz goździków. Dosyp do tego dużą szczyptę imbiru i sporo cynamonu dla zapachu. Propozycje składników przypraw dostosuj do swoich upodobań i smaku. więcej więcej

Kamień w czajniku

dodany przez: amif jak usunąć łatwo kamień osadzający się w czajniku więcej więcej

Sarnina

dodany przez: patryshia Sarny akurat nigdy nie robilam, wiec podaje za "Polska kuchnia mysliwska" Hanny Szymanderskiej. Najlepszy z sarny jst comber a potem udziec. Z zeberek i lopatek robi sie pasztety, potrawki i gulasze. Starsze sarny musza dlugo kruszec w skorze, potem mieso marynuje sie w slabym occie lub winie z dodatkiem przypraw. Polecany tymianek,... więcej więcej

Pyszne kluseczki

dodany przez: Marzena dodaje smietane więcej więcej

Miesne rolady

dodany przez: Marzena sposob podlewania więcej więcej

Przypalone mleko

dodany przez: Marzena zimna woda więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher