|
||||
smaczny pasztetdodany przez: anka1984 Jeśli chcesz, by pasztet w w piecu nie wysechł, obłóż go plasterkami słoninki. Część z nich połóż na dnie formy, a część z nich ułóż na wierzchu pasztetu. Formę na pasztet natłuść, narożniki posyp bułką tartą, a upieczony pasztet wyjmiesz z niej bez trudu. więcejCo zrobic zeby makaron sie nie sklejal i byl jeszcze lepszy...dodany przez: Milka Oczywiscie po pierwsze nie mozna makaronu rozgotowac (ale to chyba kazdy wie :) ). Ale jest jeszcze jedna bardzo prosta rzecz, ktora sprawia ze makaron jest jeszcze lepszy ;) więcejCo zrobic by ryz nabral wiecej smaku...dodany przez: Milka Ryz- bardzo prosty w przygotowaniu. Wczesniej myslalam ze najlepiej po prostu ugotowac go w osolonej wodzie, teraz wiem ze to nieprawda. Mozna go przygotowac na tysiac roznych sposobow. Ale co zrobic by bardzo prosto go ugotowac a jednak mial wiecej smaku niz tylko slony... więcejproszek do pieczeniadodany przez: anka1984 Zbyt silny zapach proszku do pieczenia"zabije" dodany do ciasta cukier waniliowy lub zapachowy olejek. więcejdomowy cukier waniliowydodany przez: anka1984 Domowy cukier waniliowy otrzymamy, przechowując laskę prawdziwej wanilii w szczelnie zamykanym pojemniku z cukrem pudrem. więcejBrudne garnkidodany przez: patryshia doskonałym środkiem do czyszczenia chromowanych i stalowych garnków jest wywar ze szpinaku, kwas znajdujący się w szpinaku nadaje metalowym powierzchniom lśniący połysk więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|