|
||||
Ząbki czosnkudodany przez: aleksa6 Ząbki czosnku uda się łatwo rozgnieść, jeżeli je przedtem posolimy. Podobnie postępujemy tłukąc w moździerzu pieprz, kminek lub inną przyprawę. więcej![]() aromatyczne mieso z grilladodany przez: karoolla1987 każdy kawałek mięsa będzie bardziej aromatyczny i soczysty, jeśli przed ułożeniem na grillu umieścisz go minimum na 30 minut w marynacie. Jeszcze lepsze bedzie gdy poleży w marynacie 12 - 24 godzin więcej![]() Pulchne naleśnikidodany przez: anka1984 Jeśli dodasz do ciasta, zamiast zwykłej, wodę gazowaną, naleśniki będą pulchniejsze. więcej![]() Mleko i śmietanadodany przez: domciak Mleko nie skwaśnieje, gdy na dno naczynia w którym przechowujesz mleko włożysz kawałek chrzanu. A na pewno już mleko dłużej utrzyma świeżość, gdy dodasz do niego odrobinę soli. Kwaśnieniu mleka zapobiega również dodanie paru kropel soku pomarańczowego lub listków szałwi lekarskiej. więcej![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|