Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Ząbki czosnku

dodany przez: aleksa6 Ząbki czosnku uda się łatwo rozgnieść, jeżeli je przedtem posolimy. Podobnie postępujemy tłukąc w moździerzu pieprz, kminek lub inną przyprawę. więcej więcej

aromatyczne mieso z grilla

dodany przez: karoolla1987 każdy kawałek mięsa będzie bardziej aromatyczny i soczysty, jeśli przed ułożeniem na grillu umieścisz go minimum na 30 minut w marynacie. Jeszcze lepsze bedzie gdy poleży w marynacie 12 - 24 godzin więcej więcej

Pulchne naleśniki

dodany przez: anka1984 Jeśli dodasz do ciasta, zamiast zwykłej, wodę gazowaną, naleśniki będą pulchniejsze. więcej więcej

Miód na kwaśne potrawy

dodany przez: Marzena potrzebny miod więcej więcej

Mleko i śmietana

dodany przez: domciak Mleko nie skwaśnieje, gdy na dno naczynia w którym przechowujesz mleko włożysz kawałek chrzanu. A na pewno już mleko dłużej utrzyma świeżość, gdy dodasz do niego odrobinę soli. Kwaśnieniu mleka zapobiega również dodanie paru kropel soku pomarańczowego lub listków szałwi lekarskiej. więcej więcej

Mrozenie miesa

dodany przez: Marzena przydatna rada więcej więcej

Zdejmowanie skórki z papryki

dodany przez: SylwiaLilianna Aby zdjąć skórkę z papryki, więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2025 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher