|
||||
Otwarta puszka konserwydodany przez: aleksa6 Zawartość otwartej puszki trzeba od razu przełożyć do innego naczynia. Nie wolno przechowywać otwartych konserw. więcejSzampandodany przez: trini6 Jeśli nie został wypity do końca, butelkę trzeba koniecznie zakorkować, aby bąbelki nie ulotniły się. Najlepiej zrobić to specjalnym korkiem ciśnieniowym (do kupienia w sklepach AGD). Szampana podaje się w temperaturze 6-9C, w wyższej traci właściwości musujące. Najlepiej umieścić go w wiaderku z wodą i kostkami lodu. więcejNierównomiernie upieczony sernikdodany przez: patryshia aby sernik nie opadł i równomiernie się upiekł należy go piec w niezbyt wysokiej temperaturze, a po upieczeniu odciąć nożem ciasto od brzegów blachy więcejWino powinno leżećdodany przez: patryshia butelki z winem należy przechowywać w pozycji poziomej, jest to bardzo ważne, ponieważ korek powinien być stale zanurzony w winie, inaczej wysycha i przepuszcza powietrze więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|