|
||||
Mleko do twarogudodany przez: aleksa6 Łatwiej rozrobisz twaróg (biały ser), jeśli dodasz do niego trochę ciepłego mleka albo śmietany. więcejMleko i śmietanadodany przez: domciak Mleko nie skwaśnieje, gdy na dno naczynia w którym przechowujesz mleko włożysz kawałek chrzanu. A na pewno już mleko dłużej utrzyma świeżość, gdy dodasz do niego odrobinę soli. Kwaśnieniu mleka zapobiega również dodanie paru kropel soku pomarańczowego lub listków szałwi lekarskiej. więcejMleko nie wykipidodany przez: major161 Mleko nie wykipi jeśli posmaruje się brzeg garnka masłem. więcejMleko nie wykipidodany przez: aleksa6 Mleko nie wykipi jeśli posmaruje się brzeg garnka masłem. więcej |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|