Porady

Posortuj według: popularności  daty dodania  ocen  alfabetycznie

Cebula

dodany przez: aleksa6 Aby zapobiec czernienu cebuli podczas smażenia oprószamy ją wcześniej odrobiną mąki. więcej więcej

Mleko

dodany przez: julias Kożuch na mleku więcej więcej

Bita śmietana

dodany przez: aleksa6 Bita śmietana utrzyma się dłużej, jeśli ją ubijesz z dodatkiem cukru żelującego. więcej więcej

Jabłka

dodany przez: trini6 Jabłka jak sa pomarszczone moczymy w gorącej wodzie - znów bedą gładkie więcej więcej

Eleganckie klopsiki

dodany przez: Marzena potrzebna będzie łyżka do lodów więcej więcej

Prawidłowe proporcje

dodany przez: trini6 gdy nie wiesz jak zachować proporcje, gotując ryż, stosuj zasade - jedna szklanka ryżu na dwie szklanki wody więcej więcej

Za słona zupa

dodany przez: trini6 Gdy zupa jest przesolona należy dodać białko albo dwa i następnie przecedzić ścięte. Można też wrzucić dwa surowe ziemniaki, które podczas gotowania wchłoną nadmiar soli. więcej więcej
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher