|
||||||||||
Pierogi z jagodamiKrótki opis potrawyPyszne pierogi za ktorymi szaleja nie tylko dzieci ;)Potrzebne składniki 2 szklanki maki jajko 70 dag czarnych jagód 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 szklanki kwasnej śmietany pojemniczek (25 dag) serka homoganiozwego naturalnego Etapy przyrządzania1
Owoce wypłukać, osączyć na sitku. Z mąki, pół szklanki letniej wody i jajka zagnieść miękkie ciasto. Odrywać je po kawałku. Rozwałkować na cienkie placki. Szklanką lub specjalnym przyrządem do lepienia pierogów wykrawać z ciasta okrągłe placuszki. Jagody delikatnie wymieszać z dwiema łyżkami cukru pudru. Na środku każdego placuszka kłaść jagodowy farsz i starannie zlepiać pierogi. Porcjami wkładać do wrzącej, osolonej wody. Zamieszać drewnianą łyżką, by nie przywarły do dna. Gotować na średnim ogniu. Gdy wypłyną, pogotować jeszcze 2-3 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową, osączyć z wody. Śmietanę ubić, wymieszać z serkiem homogenizowanym i cukrem. Pierogi wyłożyć na półmisek, polać przygotowanym sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|