Surówka z kabaczka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Surówka z kabaczka

Potrzebne składniki

• 30 dag kabaczka
• 10 dag białych porzeczek
• 4 łyżki posiekanego kopru
• ocet
• 1/2 szklanki jogurtu
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Kabaczek myjemy, obieramy, przekrajamy wzdłuż, wydrążamy, usuwając nasiona razem z luźnym miąższem. Porzeczki myjemy, przetrzeć przez sito. Przecier mieszamy z jogurtem. Przyprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem, mieszamy z posiekanym koperkiem. Kabaczek kroimy lub zcieramy na tarce. Mieszamy z przygotowanym sosem. Wykładamy na salaterkę. Możemy dodać drobno posiekanego czosnku. Podajemy do mięs, ryb i jaj. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher