|
|||||||||
Sałatka ogórkowa.Krótki opis potrawySałatka ogórkowa.Potrzebne składniki 1 duży ogórek sałatkowy 150 g kwa¶nej ¶mietany gęstej 1/8 litra mleka sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 2 łyżki drobno posiekanego koperku Etapy przyrządzania1
Ogórek obrać, łyżk± usun±ć pestki. Mi±ższ pokroić na małe kawałki.
Kwa¶n± ¶mietanę wymieszać z mlekiem. Dodać sok cytrynowy, sól pieprz i posiekany koperek. Przygotowanym sosem polać ogórek. Przykryć , odstawić w chłodne miejsce, alby smaki mogły się poł±czyć. Przed podaniem udekorować gał±zkami koperku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |