|
||||||||||
Sałatka ogórkowa.Krótki opis potrawySałatka ogórkowa.Potrzebne składniki 1 duży ogórek sałatkowy 150 g kwaśnej śmietany gęstej 1/8 litra mleka sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 2 łyżki drobno posiekanego koperku Etapy przyrządzania1
Ogórek obrać, łyżką usunąć pestki. Miąższ pokroić na małe kawałki.
Kwaśną śmietanę wymieszać z mlekiem. Dodać sok cytrynowy, sól pieprz i posiekany koperek. Przygotowanym sosem polać ogórek. Przykryć , odstawić w chłodne miejsce, alby smaki mogły się połączyć. Przed podaniem udekorować gałązkami koperku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|