Schab z żurawin±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z wieprzowin±
Czas przygotowania:
120 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny schab nadziewany żurawin±.

Potrzebne składniki

• Schab bez ko¶ci - 1/2 kg
• Żurawina - 1/2 szkl.
• Papryka słodka - 1 łyżeczka(i)
• Curry - 1 łyżeczka(i)
• Sól, pieprz
• Smalec - 1/4 kostka(i)
• Woda

Etapy przyrządzania

1
Schab myjemy i osuszamy. Robimy 1-2 centymetrowe nacięcia na różnej głęboko¶ci i wkładamy w nie żurawinę. Cało¶ć nacieramy papryk± i curry. Odkładamy na pół godz. do lodówki.
2
Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu i łyżkę oliwy. Obsmażamy schab z każdej strony kilka minut, aby nabrał złocistego koloru. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dajemy resztę smalcu i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. 60-90 minut, od czasu do czasu polewaj±c mięso wytwarzaj±cym się sosem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)