|
|||||||||
Schab z żurawin±Krótki opis potrawyPyszny schab nadziewany żurawin±.Potrzebne składniki Schab bez ko¶ci - 1/2 kg Żurawina - 1/2 szkl. Papryka słodka - 1 łyżeczka(i) Curry - 1 łyżeczka(i) Sól, pieprz Smalec - 1/4 kostka(i) Woda Etapy przyrządzania1
Schab myjemy i osuszamy. Robimy 1-2 centymetrowe nacięcia na różnej głęboko¶ci i wkładamy w nie żurawinę. Cało¶ć nacieramy papryk± i curry. Odkładamy na pół godz. do lodówki.
2
Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu i łyżkę oliwy. Obsmażamy schab z każdej strony kilka minut, aby nabrał złocistego koloru.
Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, dajemy resztę smalcu i przykrywamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. 60-90 minut, od czasu do czasu polewaj±c mięso wytwarzaj±cym się sosem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |